Catering

Catering Kalinka to firma cateringowa z Suwalszczyzny, która oferuje szeroki wybór potraw na różne okazje. Nasze dania charakteryzują się świeżością i wysoką jakością składników. Specjalizujemy się w organizacji imprez okolicznościowych, takich jak wesela, komunie czy chrzciny.

Catering

Menu

Sałatki

  1. penne (salami, pomidory cherry w sosie pesto)
  2. brokułowa (brokuł, kalafior, jajko, pomidor, sos czosnkowy, pestki ze słonecznika)
  3. z selerem (kurczak, seler naciowy, ryż, rodzynki, majonez)
  4. cezar (sałata rzymska, kurczak, parmezan, grzanki, sos musztardowo-majonezowy)
  5. grecka (sałata lodowa, cebula czerwona, papryka, pomidor, ogórek, oliwki, ser feta, sos winegret)
  6. gyros (pierś z kurczaka, kukurydza, papryka, ogórek kiszony, kapusta pekińska, majonez)
  7. Jana (ziemniak gotowany, boczek wędzony, jajko, cebula, szczypiorek, majonez)
  8. jarzynowa (ziemniak, marchew, groszek, kukurydza, ogórek kiszony)
  9. mandaryna (szpinak, pomidor, ser pleśniowy, mandarynki, sos miodowy)
  10. z pieczonym burakiem (burak, rukola, ser feta, pestki ze słonecznika, sos)
  11. z pieczonym kurczakiem i truskawkami (rukola, filet z piersi kurczaka, truskawki, orzechy włoskie, ser feta, sos miodowo-musztardowy)
  12. z borówką (roszponka, mix sałat, mozzarella, borówka, malina, sos miodowy)
  13. tortellini (rukola, pestki słonecznika, suszony pomidor, tortellini, sos miodowo-musztardowy)
  14. sałatka z pomarańczą (pomarańcza, granat, kurczak, rukola, sos miodowy)
  15. hamburgerowa (lodowa, mielone mięso wieprzowe, sos, pomidorki koktajlowe, ogórek konserwowy, ser żółty, grzanki)

Stół wiejski

  1. wędliny wędzone
  2. kiełbasa
  3. sery podpuszczkowe
  4. ogórek kiszony
  5. smalec
  6. słonina
  7. chleb na zakwasie

Zupy

  1. krem z białych warzyw z pietruszką
  2. tradycyjny rosół z makaronem
  3. krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
  4. żurek z jajkiem
  5. krem z pomidorów
  6. krem z dyni z pestkami
  7. barszcz czerwony
  8. ogórkowa
  9. gulaszowa
  10. grochówka
  11. flaki wołowe
  12. strogonof
  13. krem z cukinii z pestkami
  14. rozgrzewająca zupa imbirowa

Dania gorące wieprzowe

  1. kieszonka z pieczarką
  2.  zraz zawijany tradycyjny
  3. zraz a’la kalinka z kapustą
  4. polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
  5. żeberko z pieca w miodzie
  6. kotlet schabowy
  7. schab w sosie
  8. karkówka szefa z przyprawami
  9. karkówka po królewsku z warzywami i serem
  10. papryka zapiekana z mięsem mielonym
  11. golonka zapiekana z kapustą
  12. gołąbki z mięsem mielonym w sosie pomidorowym
  13. rożek wieprzowy panierowany z mięsem wieprzowym
  14. bigos staropolski z białą kiełbasą

Dania gorące drobiowe

  1. kurczak zagrodowy duszony w czerwonym winie z borowikami
  2. orientalna pierś z kurczaka w sosie słodkim
  3. kotlet de’volaille z masłem i serem
  4. roladka drobiowa ze szpinakiem
  5. roladka drobiowa z pieczarką
  6. roladka drobiowa z warzywami
  7. filet panierowan
  8. filet drobiowy w sosie paprykowym
  9. filet drobiowy w panierce z krakersów
  10. kotlet siekany drobiowy z pieczarkami, cebulą, koperkiem
  11. skrzydełko na ostro
  12. pieczone kawałki z kurczaka
  13. udko faszerowane mięsem mielonym i warzywami
  14. skrzydełko faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami
  15. chrupiące skórki drobiowe z mięsem mielonym i warzywami
  16. sznycel z indyka z żurawiną
  17. indyk w sosie śmietanowym z mini marchewką
  18. kurczak w sezamie
  19. nóżki kaczki pieczone z jabłkiem
  20. szaszłyk drobiowy z boczkiem i warzywami

Dania gorące wołowe

  1. zraz wołowy mielony z kapustą
  2. gulasz wołowy

Regionalne

  1. pierogi z mięsem, baraniną, serem, kapustą i grzybami, szpinakiem
  2. kiszka ziemniaczana
  3. babka ziemniaczana
  4. kartacze

Ryba na gorąco

  1. pstrąg smażony z masłem czosnkowym
  2. panierowana miruna

Dodatki

  1. ziemniaki z wody
  2. piure ziemniaczane
  3. ziemniaki pieczone
  4. kluski śląskie
  5. kluski „kalinka” ze szpinakiem
  6. ryż z warzywami
  7. frytki lub kulki ziemniaczane
  8. kasza z masłem czosnkowym
  9. warzywa na parze
  10. surówki

Ryba na zimno

  1. ryba po grecku
  2. ryba w sosie słodko-kwaśnym
  3. ryba w occie
  4. śledzie w oleju lub śmietanie
  5. karryslid – duński śledź w curry

Dania wegetariańskie

  1. gołąbki z kaszą i sosem pomidorowym
  2. kotlet z buraka i kaszy jaglanej
  3. papryka faszerowana
  4. cukinia faszerowana
  5. pieczarka faszerowana
  6. leczo warzywne

Dania ekstra

wymagające negocjacji cenowej

  1. desery: pucharek lodowy z owocami, tiramisu, gruszka
    w czekoladzie, jabłko pieczone, szarlotka z lodami, ciasteczka
    z owocami, babeczki/muffinki
  2. dania gorące wołowe: potrawka cielęca z kurkami, polędwica
    wołowa z sosem pieprzowym
  3. zupy: rosół z kołdunami
  4. dania drobiowe: pierś z kaczki na rukoli z sosem żurawinowym,
    pierś z gęsi z sosem pomarańczowym
  5. dania z baraniny: kotleciki jagnięce, udziec duszony z
    warzywami, tuszone mięso jagnięce z cebulą i borowikami
  6. dziczyzna: polędwiczki z sarny z leśnymi grzybami i cebulą,
    polędwiczki z jelenia z leśnymi grzybami i cebulą, bitki z jelenia
    z zasmażką, mielone z dzika, gulasz z dzika
  7. ryba na gorąco: sandacz z sosem porowym lub śmietanowo-
    koperkowym, łosoś na szpinaku z sosem cytrynowym, łosoś
    marynowany z cytryną, świeżym ogórkiem i pieczoną papryką,
    filet z halibuta z musem rabarbarowym
  8. przystawki: krewetki w sosie winno maślanym z pomidorkami
    koktajlowymi, krewetki na maśle z czosnkiem

Przystawki

  1. mix koreczków
  2. tatar wołowy
  3. carpaccio z polędwicy wołowej
  4. ciasto francuskie z twarożkiem i łososiem lub szynką parmeńską
  5. domowe kiełbaski w cieście francuskim
  6. galaretka drobiowa z piersi kurczaka
  7. grillowana cukinia z serem, papryką i pomidorem suszonym
  8. jajka faszerowane pastami
  9. jajka garnierowane w mięsie mielonym
  10. kąski drobiowe z sosem
  11. kopertki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
  12. mini tortilla mix z łososiem, szynką/kurczakiem lub warzywami
  13. ogórki faszerowane tatarem ze śledzia
  14. ozór w galarecie
  15. pasztet drobiowo-wieprzowy z żurawiną
  16. pieczona kaczka na bagietce z żurawiną
  17. pomidor gruby plaster ze śledziem w majonezie i koperkiem
  18. rolada serowa z mięsem mielonym
  19. rolada szpinakowa z łososiem
  20. roladki z szynki śmietanowo-chrzanowe
  21. schab po warszawsku
  22. sery mix, podpuszczkowe, wędzone
  23. skrzydełka w pomidorowym sosie
  24. soczyste brzoskwinie z serem pleśniowym
  25. szparagi otulone delikatnym kurczakiem owinięte szynką parmeńską
  26. śliwki w boczku
  27. wędliny swojskiego wyrobu
  28. roladki z szynki z serkiem topionym i pestkami słonecznika
  29. panierowane w sezamie paluszki krabowe
  30. jajko panierowane
  31. jajko sadzone na tostach ze szczypiorkiem
  32. papryka pieczona z boczkiem i serem feta
  33. pasta z tuńczyka na bagietce
  34. bruschetta z pomidorem
  35. skrzydełka w occie
  36. tortilla zapiekana
  37. trufla drobiowa
  38. mini hamburgery

Ciasta

(proponujemy pozostawić wybór dla kuchni)

  1. sernik krakowski
  2. sernik z gruszką
  3. sernik tradycyjny
  4. szarlotka
  5. kinder bueno
  6. kukułka
  7. czekoladowe z wiśnią
  8. rafaello
  9. pychotka
  10. delicja pomarańczowa
  11. snickers

Posiadamy w swojej ofercie również torty


Catering

Firma Catering Kalinka oferuje kompleksowe usługi cateringowe na światowym poziomie. Obsługujemy imprezy każdego typu: biznesowe, państwowe, targi, konferencje, bankiety, uroczystości rodzinne, imprezy firmowe i inne. Z naszą ofertą jesteśmy w stanie dotrzeć w każde wskazane przez Państwa miejsce, odległość nie jest dla nas żadną przeszkodą. W przypadku Polski północno-wschodniej mamy punkty do obróbki cieplnej w zależności od rejonu obsługi:
w Białymstoku, Olsztynie, Rutce Tartak i Suwałkach. To gwarantuje wysokiej jakości potrawy
o odpowiedniej temperaturze i smaku.

Firma Catering Kalinka zdobywała doświadczenie podczas obsługi tysięcy imprez rodzinnych w regionie i na terenie całej północno-wschodniej Polski, ale też wydarzeń o zasięgu ogólnopolskim czy europejskim. Do tych ostatnich należy m.in. reprezentowanie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi na Targach Spożywczych SALIMA 2014 w czeskim Brnie. ,,Polsko chutna" czyli polskie smaki w wykonaniu Restauracji Kalinka podbiły podniebienia i serca organizatorów, a przede wszystkim odwiedzających imprezę. Przez trzy dni targów zwiedzający mogli zobaczyć pokazy kulinarne w wykonaniu naszych kucharzy i spróbować efektów ich pracy.

Ważnym wydarzeniem, które wpłynęło na poziom naszego doświadczenia, była też współpraca z Telewizją TVN i Mikołajem Reyem, podczas realizacji programu do porannego pasma ,,Dzień dobry TVN" z Szefem naszej Restauracji - Janem Kalinowskim w roli głównej. Nagranie powstało u nas, na Suwalszczyźnie. Smakosz Mikołaj Rey i nasz Szef wspólnie przygotowywali kiszkę ziemniaczaną.

 

ZOBACZ PROGRAM: MIKOŁAJ REY I KISZKA ZIEMNIACZANA

 

Przejdźmy do naszej oferty. Aby zrealizować najbardziej wymagające pomysły i Państwa marzenia Catering Kalinka dysponuje namiotem cateringowym na 350 osób o wymiarach
15 m na 30 m, stałej szerokości 15 m, z możliwością zmniejszenia powierzchni o każde kolejne
5 m. Namiot możemy rozstawić we wskazanym przez Państwa miejscu. Na łące, nad jeziorem, gdzie tylko Państwo zapragniecie. Możliwości są nieograniczone. Podłoga w namiocie jest drewniana, typu parkiet, lakierowany, namiot jest biały. Dodatkowo dysponujemy mniejszym namiotem - dostawką o wymiarach 10 m na 6 m. Zgodnie z Państwa życzeniem namiot możemy wyposażyć we wszystkie potrzebne sprzęty: stoły okrągłe lub prostokątne, krzesła, scenę, obrusy i pokrowce, wszelkie dodatki. Mamy na wyposażeniu agregaty prądotwórcze. Zapewniamy toalety przenośne typu VIP. Catering Kalinka zapewnia również kompleksową usługę montażu i demontażu namiotu. W zależności od pogody, i na Państwa życzenie, w namiocie instalujemy klimatyzatory z opcją grzania lub chłodzenia. Warto też dodać, że nasz obiekt jest stabilny, odporny na deszcz i wiatr, oparty na profesjonalnej konstrukcji i drewnianej podłodze.

OBEJRZYJCIE PAŃSTWO SAMI (wystarczy kliknąć na obrazek, a wyświetli się film).

Poza namiotem oferujemy Państwu także kilka sal bankietowych w całym regionie m.in.:
w Suwałkach, Rutce Tartak, Sejnach, Wiżajnach i innych miejscowościach. WIĘCEJ NA TEN TEMAT W ZAKŁADCE NASZE SALE.

 

Zapraszamy do współpracy. W celu zapoznania się z naszą szczegółową ofertą polecamy kontakt telefoniczny pod nr 513 845 116 lub mailowy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.