Catering
Catering Kalinka to firma cateringowa z Suwalszczyzny, która oferuje szeroki wybór potraw na różne okazje. Nasze dania charakteryzują się świeżością i wysoką jakością składników. Specjalizujemy się w organizacji imprez okolicznościowych, takich jak wesela, komunie czy chrzciny.
Menu
Sałatki
- penne (salami, pomidory cherry w sosie pesto)
- brokułowa (brokuł, kalafior, jajko, pomidor, sos czosnkowy, pestki ze słonecznika)
- z selerem (kurczak, seler naciowy, ryż, rodzynki, majonez)
- cezar (sałata rzymska, kurczak, parmezan, grzanki, sos musztardowo-majonezowy)
- grecka (sałata lodowa, cebula czerwona, papryka, pomidor, ogórek, oliwki, ser feta, sos winegret)
- gyros (pierś z kurczaka, kukurydza, papryka, ogórek kiszony, kapusta pekińska, majonez)
- Jana (ziemniak gotowany, boczek wędzony, jajko, cebula, szczypiorek, majonez)
- jarzynowa (ziemniak, marchew, groszek, kukurydza, ogórek kiszony)
- mandaryna (szpinak, pomidor, ser pleśniowy, mandarynki, sos miodowy)
- z pieczonym burakiem (burak, rukola, ser feta, pestki ze słonecznika, sos)
- z pieczonym kurczakiem i truskawkami (rukola, filet z piersi kurczaka, truskawki, orzechy włoskie, ser feta, sos miodowo-musztardowy)
- z borówką (roszponka, mix sałat, mozzarella, borówka, malina, sos miodowy)
- tortellini (rukola, pestki słonecznika, suszony pomidor, tortellini, sos miodowo-musztardowy)
- sałatka z pomarańczą (pomarańcza, granat, kurczak, rukola, sos miodowy)
-
hamburgerowa (lodowa, mielone mięso wieprzowe, sos, pomidorki koktajlowe, ogórek konserwowy, ser żółty, grzanki)
Stół wiejski
- wędliny wędzone
- kiełbasa
- sery podpuszczkowe
- ogórek kiszony
- smalec
- słonina
- chleb na zakwasie
Zupy
- krem z białych warzyw z pietruszką
- tradycyjny rosół z makaronem
- krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
- żurek z jajkiem
- krem z pomidorów
- krem z dyni z pestkami
- barszcz czerwony
- ogórkowa
- gulaszowa
- grochówka
- flaki wołowe
- strogonof
- krem z cukinii z pestkami
- rozgrzewająca zupa imbirowa
Dania gorące wieprzowe
- kieszonka z pieczarką
- zraz zawijany tradycyjny
- zraz a’la kalinka z kapustą
- polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- żeberko z pieca w miodzie
- kotlet schabowy
- schab w sosie
- karkówka szefa z przyprawami
- karkówka po królewsku z warzywami i serem
- papryka zapiekana z mięsem mielonym
- golonka zapiekana z kapustą
- gołąbki z mięsem mielonym w sosie pomidorowym
- rożek wieprzowy panierowany z mięsem wieprzowym
- bigos staropolski z białą kiełbasą
Dania gorące drobiowe
- kurczak zagrodowy duszony w czerwonym winie z borowikami
- orientalna pierś z kurczaka w sosie słodkim
- kotlet de’volaille z masłem i serem
- roladka drobiowa ze szpinakiem
- roladka drobiowa z pieczarką
- roladka drobiowa z warzywami
- filet panierowan
- filet drobiowy w sosie paprykowym
- filet drobiowy w panierce z krakersów
- kotlet siekany drobiowy z pieczarkami, cebulą, koperkiem
- skrzydełko na ostro
- pieczone kawałki z kurczaka
- udko faszerowane mięsem mielonym i warzywami
- skrzydełko faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami
- chrupiące skórki drobiowe z mięsem mielonym i warzywami
- sznycel z indyka z żurawiną
- indyk w sosie śmietanowym z mini marchewką
- kurczak w sezamie
- nóżki kaczki pieczone z jabłkiem
- szaszłyk drobiowy z boczkiem i warzywami
Dania gorące wołowe
- zraz wołowy mielony z kapustą
- gulasz wołowy
Regionalne
- pierogi z mięsem, baraniną, serem, kapustą i grzybami, szpinakiem
- kiszka ziemniaczana
- babka ziemniaczana
- kartacze
Ryba na gorąco
- pstrąg smażony z masłem czosnkowym
- panierowana miruna
Dodatki
- ziemniaki z wody
- piure ziemniaczane
- ziemniaki pieczone
- kluski śląskie
- kluski „kalinka” ze szpinakiem
- ryż z warzywami
- frytki lub kulki ziemniaczane
- kasza z masłem czosnkowym
- warzywa na parze
- surówki
Ryba na zimno
- ryba po grecku
- ryba w sosie słodko-kwaśnym
- ryba w occie
- śledzie w oleju lub śmietanie
- karryslid – duński śledź w curry
Dania wegetariańskie
- gołąbki z kaszą i sosem pomidorowym
- kotlet z buraka i kaszy jaglanej
- papryka faszerowana
- cukinia faszerowana
- pieczarka faszerowana
- leczo warzywne
Dania ekstra
wymagające negocjacji cenowej
-
desery: pucharek lodowy z owocami, tiramisu, gruszka
w czekoladzie, jabłko pieczone, szarlotka z lodami, ciasteczka
z owocami, babeczki/muffinki -
dania gorące wołowe: potrawka cielęca z kurkami, polędwica
wołowa z sosem pieprzowym - zupy: rosół z kołdunami
-
dania drobiowe: pierś z kaczki na rukoli z sosem żurawinowym,
pierś z gęsi z sosem pomarańczowym -
dania z baraniny: kotleciki jagnięce, udziec duszony z
warzywami, tuszone mięso jagnięce z cebulą i borowikami -
dziczyzna: polędwiczki z sarny z leśnymi grzybami i cebulą,
polędwiczki z jelenia z leśnymi grzybami i cebulą, bitki z jelenia
z zasmażką, mielone z dzika, gulasz z dzika -
ryba na gorąco: sandacz z sosem porowym lub śmietanowo-
koperkowym, łosoś na szpinaku z sosem cytrynowym, łosoś
marynowany z cytryną, świeżym ogórkiem i pieczoną papryką,
filet z halibuta z musem rabarbarowym -
przystawki: krewetki w sosie winno maślanym z pomidorkami
koktajlowymi, krewetki na maśle z czosnkiem
Przystawki
- mix koreczków
- tatar wołowy
- carpaccio z polędwicy wołowej
- ciasto francuskie z twarożkiem i łososiem lub szynką parmeńską
- domowe kiełbaski w cieście francuskim
- galaretka drobiowa z piersi kurczaka
- grillowana cukinia z serem, papryką i pomidorem suszonym
- jajka faszerowane pastami
- jajka garnierowane w mięsie mielonym
- kąski drobiowe z sosem
- kopertki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- mini tortilla mix z łososiem, szynką/kurczakiem lub warzywami
- ogórki faszerowane tatarem ze śledzia
- ozór w galarecie
- pasztet drobiowo-wieprzowy z żurawiną
- pieczona kaczka na bagietce z żurawiną
- pomidor gruby plaster ze śledziem w majonezie i koperkiem
- rolada serowa z mięsem mielonym
- rolada szpinakowa z łososiem
- roladki z szynki śmietanowo-chrzanowe
- schab po warszawsku
- sery mix, podpuszczkowe, wędzone
- skrzydełka w pomidorowym sosie
- soczyste brzoskwinie z serem pleśniowym
- szparagi otulone delikatnym kurczakiem owinięte szynką parmeńską
- śliwki w boczku
- wędliny swojskiego wyrobu
- roladki z szynki z serkiem topionym i pestkami słonecznika
- panierowane w sezamie paluszki krabowe
- jajko panierowane
- jajko sadzone na tostach ze szczypiorkiem
- papryka pieczona z boczkiem i serem feta
- pasta z tuńczyka na bagietce
- bruschetta z pomidorem
- skrzydełka w occie
- tortilla zapiekana
- trufla drobiowa
- mini hamburgery
Ciasta
(proponujemy pozostawić wybór dla kuchni)
- sernik krakowski
- sernik z gruszką
- sernik tradycyjny
- szarlotka
- kinder bueno
- kukułka
- czekoladowe z wiśnią
- rafaello
- pychotka
- delicja pomarańczowa
- snickers
Posiadamy w swojej ofercie również torty
Catering
Firma Catering Kalinka oferuje kompleksowe usługi cateringowe na światowym poziomie. Obsługujemy imprezy każdego typu: biznesowe, państwowe, targi, konferencje, bankiety, uroczystości rodzinne, imprezy firmowe i inne. Z naszą ofertą jesteśmy w stanie dotrzeć w każde wskazane przez Państwa miejsce, odległość nie jest dla nas żadną przeszkodą. W przypadku Polski północno-wschodniej mamy punkty do obróbki cieplnej w zależności od rejonu obsługi:
w Białymstoku, Olsztynie, Rutce Tartak i Suwałkach. To gwarantuje wysokiej jakości potrawy
o odpowiedniej temperaturze i smaku.
Firma Catering Kalinka zdobywała doświadczenie podczas obsługi tysięcy imprez rodzinnych w regionie i na terenie całej północno-wschodniej Polski, ale też wydarzeń o zasięgu ogólnopolskim czy europejskim. Do tych ostatnich należy m.in. reprezentowanie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi na Targach Spożywczych SALIMA 2014 w czeskim Brnie. ,,Polsko chutna" czyli polskie smaki w wykonaniu Restauracji Kalinka podbiły podniebienia i serca organizatorów, a przede wszystkim odwiedzających imprezę. Przez trzy dni targów zwiedzający mogli zobaczyć pokazy kulinarne w wykonaniu naszych kucharzy i spróbować efektów ich pracy.
Ważnym wydarzeniem, które wpłynęło na poziom naszego doświadczenia, była też współpraca z Telewizją TVN i Mikołajem Reyem, podczas realizacji programu do porannego pasma ,,Dzień dobry TVN" z Szefem naszej Restauracji - Janem Kalinowskim w roli głównej. Nagranie powstało u nas, na Suwalszczyźnie. Smakosz Mikołaj Rey i nasz Szef wspólnie przygotowywali kiszkę ziemniaczaną.
ZOBACZ PROGRAM: MIKOŁAJ REY I KISZKA ZIEMNIACZANA
Przejdźmy do naszej oferty. Aby zrealizować najbardziej wymagające pomysły i Państwa marzenia Catering Kalinka dysponuje namiotem cateringowym na 350 osób o wymiarach
15 m na 30 m, stałej szerokości 15 m, z możliwością zmniejszenia powierzchni o każde kolejne
5 m. Namiot możemy rozstawić we wskazanym przez Państwa miejscu. Na łące, nad jeziorem, gdzie tylko Państwo zapragniecie. Możliwości są nieograniczone. Podłoga w namiocie jest drewniana, typu parkiet, lakierowany, namiot jest biały. Dodatkowo dysponujemy mniejszym namiotem - dostawką o wymiarach 10 m na 6 m. Zgodnie z Państwa życzeniem namiot możemy wyposażyć we wszystkie potrzebne sprzęty: stoły okrągłe lub prostokątne, krzesła, scenę, obrusy i pokrowce, wszelkie dodatki. Mamy na wyposażeniu agregaty prądotwórcze. Zapewniamy toalety przenośne typu VIP. Catering Kalinka zapewnia również kompleksową usługę montażu i demontażu namiotu. W zależności od pogody, i na Państwa życzenie, w namiocie instalujemy klimatyzatory z opcją grzania lub chłodzenia. Warto też dodać, że nasz obiekt jest stabilny, odporny na deszcz i wiatr, oparty na profesjonalnej konstrukcji i drewnianej podłodze.
OBEJRZYJCIE PAŃSTWO SAMI (wystarczy kliknąć na obrazek, a wyświetli się film).
Poza namiotem oferujemy Państwu także kilka sal bankietowych w całym regionie m.in.:
w Suwałkach, Rutce Tartak, Sejnach, Wiżajnach i innych miejscowościach. WIĘCEJ NA TEN TEMAT W ZAKŁADCE NASZE SALE.
Zapraszamy do współpracy. W celu zapoznania się z naszą szczegółową ofertą polecamy kontakt telefoniczny pod nr 513 845 116 lub mailowy